Nabijgelegen

De ligging van de Gites Chéri zorgt voor veel mogelijkheden voor wandelingen, bezoeken en andere activiteiten.

Naast onze eigen winkel met lokale producten, zijn er verschillende faciliteiten zoals een restaurant, een bakker, een apotheek en een Carrefour Market in de directe omgeving.

U vindt rust en natuur te voet of met de fiets op Mont Saint Aubert met zijn bossen en langs de Schelde en zijn jaagpaden.

Het historische centrum van de stad Doornik met zijn vele musea en monumenten ligt op slechts een paar kilometer afstand. De twee belangrijkste monumenten zijn de kathedraal (geklasseerd als UNESCO) en het Belfort. Het stadscentrum, inclusief de Grote Markt en de oevers van de Schelde, zijn zeer levendig en kan u  terecht in vele restaurants en cafés.

De gemeente Tournai biedt vele sites van vrije tijd en cultuur (zwembad van het Orient en Kain zwembad, Imagix bioscoop, Ecopark, ijsbaan, attracties, tennisclubs, Magic Park, Jungle City, Maison de la Culture, ...).

U vindt in de regio vele andere interessante sites zoals het dierenpark Pairi Daiza, het kasteel van Beloeil, de archeosite van Aubechies, de Mont de L'Enclus (Kluisberg) of het Natuurpark van de Plaines de l'Escaut. We zijn ook 20 km van Lille en 80 km van Brussel, Brugge en Gent.

De bussen van de TEC brengen u onder andere naar het station van Doornik of het centrum (halte op 100 m van de huisjes). De stad is gemakkelijk per fiets bereikbaar.